Banen open voor jeugd t/m 18 jaar, vrijspelen op beperkte tijden

03 mei 2020

Richtlijnen en plan van aanpak tennistrainingen voor jeugd t/m 12 en jeugd 13 t/m 18.

We kunnen weer de baan op, per 29 april 2020 is het sporten voor de jeugd vrijgegeven. Vorige week hebben wij goedkeuring van ons protocol gekregen van de gemeente. Het tennissen dient te gebeuren onder strikte en getoetste voorwaarden. Wij dienen ons allen aan de voorgeschreven richtlijnen te houden van de overheid RIVM en KNLTB. Er kan worden gecontroleerd op het tennispark door buitengewoon opsporingsambtenaren. Houden wij ons niet aan de regels, dan volgens er boetes en kan het park ook gesloten worden.
Aanwezigheid van ouders is niet toegestaan op het tennispark. Halen en brengen tot het hek. Ouders wachten bij de uitgang/ingang.

Vrijspelen: Gedurende een aantal momenten per week is er onder toezicht vrijspelen mogelijk. Dit vrijspelen is voorlopig mogelijk op doordeweekse avonden van 18.00 tot 20.00 uur en dient eerst aangevraagd te worden bij de toezichthouder (voor nu Renata Feijtel, 06-81623423).
Reserveren van een baan gaat vervolgens ook via de KNLTB-club-app, daar kun je ook zien of er een baan vrij is. Indien je het wachtwoord niet meer weet, kun je een berichtje sturen naar Renata, dan kan dit opnieuw gemaild worden.
Wij kiezen ervoor om maar 2 banen open te stellen voor vrijspelen Er zijn strikte regels omtrent het vrijspelen. Er zijn looproutes en wachtplaatsen.
De richtlijnen zijn als volgt:
·        Vrijspelen kan alleen op de daarvoor beschikbare tijden dat er een toezichthouder aanwezig is en er aangemeld is via de app. Zie hierboven de tijden. Indien de tijden aangepast worden, zal dit op de website van TV Benschop bekend worden gemaakt.
·        Aanmelden bij toezichthouder bij binnenkomst park.
·        Er worden 2 banen vrijgesteld voor vrijspelen.
·        Via een looproute worden de kinderen naar de baan begeleid door de toezichthouder. Zie de afbeelding onder dit document, waarbij de gele lijn de route naar de baan is en de groene lijn de route naar de uitgang.
·        Handen wassen of desinfecterende gel gebruiken alvorens betreden tennisbaan.
·        Maximaal 1 uur tennis.
·        Na vrijspelen eigen spullen meenemen, handen wassen en via andere looproute naar de uitgang lopen. De toezichthouder controleert en dient op de hoogte gesteld te worden van het vertrek.
·        Eventuele wachtende tennisliefhebbers wachten in een speciale afgezette wachtzone, waar 1,5 meter afstand gewaarborgd is.
·        Gebruik toilet minimaliseren. En handen wassen na toiletbezoek.      

De trainingen: De trainingen worden ook volgens de richtlijnen vanuit RIVM en KNLTB  en NOC*NSF gegeven. Wij houden ons aan deze protocollen. De richtlijnen van de KNLTB staan in een stappenplan vermeld. Zie link: https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/stappenplan-voor-verenigingen-versie-2/.  
.       De lessen worden altijd van tevoren ingepland.
·        Het tennispark is geopend op aangegeven tijden en tijdens lesuren. Zie website Benschop voor openingstijden.
·        Vrijspelen kan en mag, met een bepaald beleid. Zie beleid omtrent vrijspelen in Benschop, Corona protocol.
·        Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze als je komt vrijspelen.
·        Neem je eigen materiaal mee, zoals een bidon met water en een handdoek.
·        Zorg dat kinderen voor het sporten thuis naar het toilet gaan. Alleen in uiterste nood kan het toilet op de vereniging worden gebruikt. Spreek hiervoor de leraar of toezichthouder aan.
·        Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
·        Geef geen high fives.
·        Wissel van baanhelft met de klok mee.
·        Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
·        Leenrackets mogen niet rouleren en worden na gebruik meteen gedesinfecteerd.
·        Alle jeugdleden dienen hun KNLTB-pas mee te nemen tijdens de training. Wij kunnen controle krijgen van een BOA.
·        Kom individueel naar het park (leeftijd 13 tot en met 18, houd 1,5 meter afstand).
·        Thuis omkleden en spullen mee.
·        Niet eerder dan 10 minuten voor aanvang tennisles aanwezig.
·        Spelers wassen hun handen voor betreden tennisbaan en na afloop bij verlaten van de baan. ·        Alle meegebrachte materialen dienen op 1,5 meter van elkaar verwijderd te liggen/hangen/staan.
·        Zorg dat je voor het sporten thuis naar het toilet gaat. Let hierop als ouders. Toiletbezoek minimaliseren op de vereniging.
·        Gebruik de aangegeven looproutes om de baan te betreden en te verlaten.
·        Ga na het spelen direct naar huis.
·        Wanneer de les niet doorgaat, word je telefonisch op de hoogte gebracht.        

Trainingen met aanpassingen:
De trainingen blijven LEUK, LEERZAAM en UITDAGEND zoals je van ons gewend bent.
·        Trainingen starten vanaf 5 mei.
·        Marius zal alle lesgroepen appen met nadere informatie.
·        Trainingen gaan onder richtlijnen van KNLTB, leeftijd t/m 12 jaar in groepen van max 6 kinderen en 13 t/m 18 in groepen met max 4 kinderen per baan, waarbij 13 t/m 18 ook de 1,5 meter regels hanteert.
·        De trainers dragen handschoenen tijdens de training.
·        We werken met een klein aantal ballen die per les vervangen worden en pas 24 uur na training weer gebruikt worden.
·        De trainer geeft aan wanneer de leerlingen de baan mogen betreden en ziet toe op de hygiënemaatregelen, handen wassen, spullen ophangen, afstand bewaken.
·        De trainer heeft altijd 1,5 meter afstand tot de leerlingen.
·        De trainer begeleidt de leerlingen weer van het park, richtlijnen handen desinfecteren na training, spullen pakken looproute hanteren.
·        De trainer ontsmet alle eventueel gebruikte materialen en alle door leerlingen en hemzelf aangeraakte voorwerpen. Met al deze informatie op zak zijn wij van UTO ons bewust van de maatregelen. Deze leven wij ook strikt na.

Deel deze informatie ook met de kinderen. Wij willen iedereen dan ook vragen om gewoon mee te doen en plezier in het tennis te vinden. Kortom, een mooie uitdaging om met elkaar toch echt te genieten.
Wij hebben er veel zin in om weer aan de slag te gaan!

Tot snel!
Maarten Dam en Marius van der Heg, JC Benschop en Bestuur Benschop  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 452 121

Address

Koningin Wilhelminastraat 29
3405 XP Benschop